°C 2

Klinča: U osnovnoj školi otvorit će se i treća skupina produženog boravka za djecu

10.10.2019.

Petar Brnada

Na sjednici Općinskog vijeća Klinča Sela koja je održana u srijedu, vijećnici su se na prijedlog načelnika Miljenka Vučkovića, usuglasili oko uvođenja i trećeg produženog boravka u klinčaselskoj osnovnoj školi.

Kako je u obrazloženju kazao načelnik Vučković, prije dvije, tri godine otkako je otvorena osnovna škola u Klinča Selima, no i puno ranije prije toga pokazala se potreba za produženim boravkom djece.

-Međutim prije toga nisu postojali adekvatni uvjeti te se nije mogao provoditi produženi boravak zbog ograničenja prostora u staroj osnovnoj školi. Odmah nakon toga što je nova osnovna škola stavljena u funkciju, odobrili smo najprije jednu skupinu djece za produženi boravak, za što Općina Klinča Sela plaća jednu bruto plaću odgajatelja. Nakon toga, na zahtjev i prijedlog roditelja i škole odobrili smo i drugu skupinu produženog boravka u osnovnoj školi, i to je jedna mjera koja motivira naše roditelje da upisuju djecu u taj boravak- kazao je načelnik Vučković.

Kako je nastavio načelnik, provedena je anketa među roditeljima i djecom od 1. do 4. razreda, a pred vijećnike je stavljen i predmet ravnatelja osnovne škole gdje je obrazloženo da prema anketi u ovom trenutku postoji potreba za 19 mjesta za učenike prvih razreda, 20 učenika drugog razreda, 10 učenika trećeg razreda i tri učenika četvrtog razreda.

-Kroz razgovor s ravnateljem osnovne škole koji je pojasnio da za kvalitetno vođenje i održavanje produženog boravka nisu dovoljne dvije skupine, odnosno dvije učiteljice koje bi vodile taj dnevni boravak, prijedlog je da se uvede i treći boravak što znači da bi Općina Klinča Sela plaćala i treću učiteljicu koja bi provodila nastavu u produženom boravku, a kako bi sve imalo određenu kvalitetu i bilo u skladu s pedagoškim standardima- istaknuo je načelnik Vučković predloživši Vijeću da prihvati prijedlog osnovne škole na inicijativu roditelja djece, a koji će, nada se, Općina uspjeti realizirati u okviru ovog proračuna, a isto tako i uvrstiti u proračun za 2020. godinu.