°C 25

Još dvije specijalizacije iz hitne medicine

28.05.2018.

Redakcija

Zahvaljujući uspješnoj prijavi na program „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije odobrene su 2 specijalizacije vrijedne oko 2,3 milijuna kuna.

Ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uručio je danas ministar zdravstva Milan Kujundžić. U ime Županije, svečanosti uručivanja ugovora predstavnicima 21 zdravstvene ustanove domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

Ukupno je odobreno 76 specijalizacija vrijednih 82.247.713,28 kuna, od kojih financiranje iz ESF-a iznosi 85% (69.910.556,29 kn), a nacionalna komponenta 15% (12.337.156,99 kn). Inače, radi se o drugom krugu potpisivanja ugovora za specijalističko usavršavanje doktora medicine. Prvi krug održao se u veljači ove godine, a tom je prilikom Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno 13,8 milijuna kuna za specijalizaciju 17 liječnika.

-Djeca ostaju u Hrvatskoj, dok će stariji imati sigurnost da, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske žive, dostupna će im biti kvalitetna zdravstvena zaštita- kazao je ministar Kujundžić.

Također, na svečanosti dodjele ugovora, prisutnima je najavljeno uključivanje posebnog fonda u sustav ESF-a čime će se od 2021. godine osigurati dodatne linije unutar ESF-a namijenjene osnaživanju zdravstva na cjelokupnoj razini Europske unije.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Još dvije specijalizacije iz hitne medicine Još dvije specijalizacije iz hitne medicine Još dvije specijalizacije iz hitne medicine Još dvije specijalizacije iz hitne medicine Još dvije specijalizacije iz hitne medicine