°C 31

Jaskanska Glazbena škola energetski obnovljena!

26.09.2018.

Redakcija

U ponedjeljak je svečano otvorena energetski obnovljena Glazbena škola Jastrebarsko. Njeno novo ruho donijet će značajnije uštede ovoj obrazovnoj ustanovi.

Projekt je uključio rekonstrukciju fasade i krova zgrade, a u samoj zgradi ugrađeni su termostatski setovi i balansirajući ventili. Time će se direktno utjecati na minimiziranje gubitaka energije odnosno uštedu energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije prije provedbe projekta.

 

Projekt obnove zgrade Glazbene škole Jastrebarsko proveden je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je proveden u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njegova ukupna vrijednost je 1.753.160,45 kuna. Sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) sufinancirano 881.608,36 kuna, a ostatak je osiguran iz proračuna Grada Jastrebarskog.

Iz proračuna je dodatno uloženo oko 200 tisuća kuna za novu stolariju na Školi.

Osim obnove Glazbene škole i nedavno otvorene energetski obnovljene Područne škole u Desincu, u Jaski se još očekuje i energetska obnova zgrade Doma zdravlja.

(foto: Grad Jastrebarsko)