°C 17

Jaska i Velika Gorica u video vodiču američke producentice

07.06.2017.

majai

Poznata američka novinarka i producentica, dobitnica prestižne nagrade Emmy, Ashley Colburn, objavila je turistički video vodič o ljepotama Zagrebačke županije, a u kojem je posebno predstavila jaskanski i turopoljski kraj.

-Predstavljam vam svoj video vodič za Zagrebačku županiju! Nadam se da ćete drugi puta kada slijećete ili polijećete iz Zagreba odlučiti zadržati se i istražiti više čari koje kontinentalna Hrvatska nudi. Hrvatska puna života-napisala je Ashley Colburn na svom službenom Facebook profilu.

U vrlo simpatičnom trominutnom prilogu svjetski poznata novinarka najprije predstavlja Veliku Goricu gdje je posjetila Muzej Turopolja i crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u centru grada. Snimajući u Turopolju posjetila je crkvu Svete Barbare u Velikoj Mlaki, kuriju Modić-Bedeković gdje su na snimanju sudjelovali i članovi KUD-a Mičevec, kapelicu Ranjenog Isusa na Plesu.

Jastrebarsko je pak predstavila kao grad kojeg čine brojne vinske ceste i nezaobilazna je stanica na putu prema Plitvičkim jezerima. U prilogu se izmjenjuju kadrovi grada, a posebna pozornost posvećena je Svetoj Jani i bogatoj kulturnoj tradiciji koja se ondje njeguje. Colburn je tako predstavila Mlinarevu ižu i stari mlin gdje joj je sto godina stare običaje i kako se nekad u mlinu proizvodilo pokazao poznati Svetojanac gospodin Zvonimir Celinšćak, a spomenula je i gospođu Anku koja živi iznad iže i koja će je posjetiteljima otvoriti i pokazati.

Lokacije za trominutni video vodič o ljepotama županije poznata novinarka je odabrala u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, a bit će dio video vodiča cijelom Hrvatskom koji će predstaviti ovo ljeto.

Pogledajte!

(foto: printscreen youtube/ashley colburn)