°C 23

Jaska: Dom zdravlja dobio novi laboratorij

01.03.2018.

Franjo Simić

U Ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom danas je službeno otvoren novi hematološko-biokemijski laboratorij.

Za kompletnu obnovu dotrajalog prostora te nabavu medicinske i informatičke opreme i namještaja sveukupno je utrošeno 436 tisuća kuna. Od tog iznosa Dom zdravlja je iz vlastitih prihoda osigurao 201 tisuću kuna, a Zagrebačka županija, kroz decentralizirana sredstva u zdravstvu, 235 tisuća kuna.

Laboratorij je prijašnjih godina bio u koncesiji, a od 1. siječnja ove godine, odlaskom dosadašnjeg koncesionara u mirovinu, zajedno sa svojim djelatnicima preuzeo ga je Dom zdravlja Zagrebačke županije.

-Adaptacija prostora obavljena je u rekordno brzom roku. U potpunosti su zamijenjene vodovodne i elektro instalacije, mrežne instalacije, prostor smo opremili novim namještajem i najmodernijom tehnologijom tako da naša ispostava u Jastrebarskom sada ima hematološko-biokemijski laboratorij kojega se ne bi posramio ni KBC Zagreb (Rebro)- izjavio je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, dodajući da se u laboratoriju mogu obaviti sve vrste krvnih, urinskih i biokemijskih pretraga.

Otvorenju laboratorija prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak koja je izjavila kako je sigurna da će novi laboratorij podići kvalitetu usluge koju Dom zdravlja pruža pacijentima te je podsjetila na nedavno potpisivanje ugovora kojim su Domu zdravlja odobrena sredstva za specijalizaciju 17 liječnika, kao i na programe energetske učinkovitosti u ispostavama Vrbovec, Zaprešić i Jastrebarsko.

Za program energetske učinkovitosti ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu sredstva su već odobrena, a projekti energetske učinkovitosti ispostava u Jastrebarskom (u kojoj je i smješten novouređeni laboratorij) te u Zaprešiću u postupku su ocjenjivanja.

Foto: www.zagrebacka-zupanija.hr