°C 6

Izborna i konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobora

13.09.2018.

Vana Pocrnjić

Članovi Skupštine Udruženja obrtnika Samobor okupili su se u ponedjeljak, 10. rujna u Maloj Jazbini u Mlinu iz bajke kod obitelji Komerički, gdje su održali svoju redovnu izbornu i konstituirajuću sjednicu, na kojoj su izabrani predstavnici obrtnika u tijelima udruženja za sljedeće četverogodišnje mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Jednoglasno je za predsjednika UOS-a ponovno izabran Marijan Karlović, a potpredsjednici su Marija Komerički i Branko Rudolf. Izabrani su i članovi Upravnog odbora, članovi Skupštine te delegati udruženja u Skupštini Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore.

Prije glasanja Karlović je iznio svoj program rada u budućem razdoblju te najavio i nove projekte, koje će poduprijeti i EU, izgradnju i uređenje Eno-gastro centra, podupiranje mladih obrtnika i poduzetnika putem novog poduzetničkog inkubatora u Samoboru Mali tehnopolis Samobor, suradnja s gradovima Samobor, Sveta Nedelja, Općinom Stupnik, Zagrebačkom županijom i Obrtničkom komorom Zagreb, ulaganje u cjeloživotno učenje obrtnika te financijska stabilnost udruženja u narednom razdoblju.

Skupštini su nazočili i brojni gosti: predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, predsjednik OKZ-a Mirza Šabić, predsjednik UOZ-a Antun Trojnar i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarskog Stipe Bučar, koji su u svojim obraćanjima čestitali novoizabranom vodstvu te najavili još bolju i čvršću suradnju sa samoborskim obrtnicima, a s ciljem unapređivanja poslovanja svih obrtnika i rješavanja brojnih problema koji ih muče.

Članovima Skupštine kojima je istekao mandat i onima koji su bili posebno aktivni uručena su priznanja i zahvalnice za njihov dosadašnji rad.

(Foto: Grad Samobor)