°C 13

HSS u ofenzivi za Nerezine

17.03.2017.

Igor

Dječje (gradsko) odmaralište u Nerezinama već godinu dana zaokuplja političku scenu Vrbovca. Kao što smo pisali, sutra od 10 do 12 sati na gradskom trgu oporbeni HSS organizira potpisivanje peticije građana za obustavu javnog natječaja o davanju odmarališta u zakup. Prije tjedan dana istu je temu na svoje javne plakate i društvene mreže stavio i također oporbeni SDP. Ali, HSS ide i korak dalje.

Njihov klub vijećnika upravo je uputio gradskim službama zahtjev za dopunu dnevnog reda predstojeće sjednice Gradskog vijeća točkom: „Informacija o raspisanom javnom natječaju o davanju u zakup poslovnog prostora-Nerezine“.

I, obrazlažu: "Smatramo da Gradonačelnik treba Gradskom vijeću podnijeti informaciju o planu i načinu gospodarenja nekretninama odnosno odmaralištima u Nerezinama. S obzirom na to da je raspisan javni natječaj za zakup poslovnih prostora — Nerezine, a koji završava 11. travnja 2017. godine. Klub vijećnika smatra da zakupac neće biti u mogućnosti početi s radom na početku ove ljetne sezone te, među ostalim, nije niti definirano da djeca s područja Vrbovca imaju organiziranu školu plivanja u navedenim objektima. Slijedom iznesenog smatramo da je prekasno raspisan predmetni Javni natječaj i tražimo njegovu obustavu.

Također, mišljenja smo da bi odluku o upravljanju odmaralištima trebala donijeti nova gradska vlas,t koja će biti izabrana na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Člankom 83. Statuta Grada Vrbovca određeno je da se imovinom Grada Vrbovca upravlja na osnovu Programa upravljanja imovinom koji se donosi zajedno sa Proračunom, a što nije poštivano prilikom donošenja Proračuna za 2017. godinu" - stoji među ostalim u HSS-ovom zahtjevu kojega je uime Kluba potpisao predsjednik Dejan Jaić. (F.S.)