°C 18

Hrvatske vode složne s gradnjom novog mosta u Kučama

07.09.2017.

ivana

Predstavnici Hrvatskih voda i Grada Velike Gorice održali su sastanak po pitanju Kučkog mosta koji preko oteretnog kanala Sava-Odra spaja mjesta Kuče i Rakitovec, a koji je zatvoren za sav promet krajem srpnja.

Most koji povezuje spomenuta naselja od važnosti je za tamnošnje mještane, kao imjetane susjednih sela koji  s druge strane kanala imaju svoja poljoprivredna zemljišta. Nakon što je zatvoren za sav promet iz sigurnosnih razloga, iz Grada Velike Gorice poručili su kako rade na mogućim rješenjima ovog problema. Na posljednjem sastanku Grada Velike Gorice i Hrvatskih voda, predstavnici HV-a potvrdili su da nemaju primjedbi i da podržavaju izgradnju novog mosta na mjestu postojećeg drvenog mosta.

- Rješavanje mosta je prioritet Grada i nakon što su Hrvatske vode dale pristanak, pokrenut ćemo izradu projektne dokumentacije kako bismo trajno riješili ovaj problem – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić dodajući kako će u svakom slučaju rješenje ići prema mostu kojim će moći prometovati i vozila do 20 tona.

Postojeći drveni most je nesiguran i stoga zatvoren za promet, a građani se mole za razumijevanje i poštivanje zabrane prometa.

Galerija slika

Hrvatske vode složne s gradnjom novog mosta u Kučama Hrvatske vode složne s gradnjom novog mosta u Kučama