°C 16

HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće Velike Gorice

16.06.2017.

majai

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice imat će čvrstu većinu s 19 od 31 vijećnika pod okriljem koalicije na čelu s HDZ-om, a upravo je ta većina ovih dana potvrđena koalicijskim proširenjem u savez šest stranaka – HDZ-HSLS-HSU-BM365-HSP-HČSP-a.

Nakon lokalnih izbora u kojem su sudionici nove koalicije pred birače izašli u opcijama HDZ-HSLS-HSU, HSP-HČSP te BM365, postizbornim sporazumom je stvorena većina za Gradsko vijeće kojim će predsjedati g. Neven Karas iz Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365.

- Sastavili smo zajednički program koji ćemo provoditi, nemoguće je to raditi bez podrške Gradskoga vijeća i izražavam zadovoljstvo izborom g. Karasa kao predsjednika i značajnim brojem od 19 vijećnika u Vijeću. Nažalost, u mnogim gradovima će politička stabilnost biti nekonzistentna i bit će teško provoditi programe, no u našemu gradu nastavljamo dalje putem koji smo započeli 2009. godine te ćemo 2021. isporučiti našim sugrađanima rezultat za koji smo dobili povjerenje – poručio je gradonačelnik u trećem mandatu Dražen Barišić kojemu su zamjenici iz redova HDZ-a Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar.

Upravo je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a g. Ačkar iskazao zadovoljstvo korektnim koalicijskim pregovorima u kojima je potvrđen program "kako bi se Velika Gorica razvijala po mjeri svakog čovjeka".

- Moram izraziti zadovoljstvo zbog ovako bogate i kvalitetne koalicije koja nudi prosperitet i bolju budućnost našemu gradu, koja pokriva sve segmente društva i svaki građanin Velike Gorice može se pronaći u ovoj koaliciji – rekao je predsjednik goričkog HDZ-a koji je na čelu vladajuće koalicije.

U ime pojačanja vladajućoj koaliciji, Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365, Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava, suradnju na zajedničkom programu je potvrdio Zvonko Kunić.

- Nakon burne kampanje i rezultata izbora od ponedjeljka, kada se predviđa sjednica Vijeća, ćemo zajedno krenuti u nove pobjede. Moram napomenuti da je našem susjednom gradu Zagrebu slična koalicija pred nama i kako je g. Bandić ponovno izabran za gradonačelnika to nam otvara mogućnost još bolje i čvršće suradnje s gradom u susjedstvu – poručio je g. Kunić.

Čelnici koalicijski stranaka najavili su kako se koalicija bazira na zajedničkim programskim osnovama, a ne podjelom fotelja, te ističu kako očekuju realizaciju svih programa koje su pojedinačno kao stranke isticali u izbornoj kampanji. Dodaju i kako će, poštivajući demokratske standarde, uz predsjednika Vijeća iz stranke MB365, te potpredsjednika iz HDZ-a, drugo potpredsjedničko mjesto te pripadajuća mjesta u odborima prepustiti oporbi.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeće održat će se idući tjedan.