°C 21

Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana

07.11.2018.

Redakcija

Velikogorički Gradski bazen ušao je u zadnju fazu radova, to jest u proces punjenja vodom te provjere tehničkih uvjeta u svezi nepropusnosti bazena.

Nakon toga već u utorak slijedi kemijsko ispitivanje i uzorkovanje vode kako bi se obavila provjera kvalitete, a tom je prigodom danas bazen obišao gradonačelnik Dražen Barišić koji je najavio dugo iščekivano otvorenje.

-Upravo svjedočimo zadnjem činu radova na Gradskom bazenu. Došli smo, dakle, do situacije koja je konačna u smislu priprema za otvaranje bazena, a to je puštanje vode u korita bazena. Trenutno se puni veliki bazen, punit će se i manji bazen i ovaj tjedan će trajati tehnički pregledi, odnosno zadnje pripreme koje bi trebale potvrditi da sve što je u bazenu funkcionira i da bazen bude spreman za otvaranje- rekao je Barišić.Samo punjenje bazena odvijat će se u tri faze, prvo će se do petka vodom ispuniti polovica bazena kako bi se provjerilo dolazi li negdje do propuštanja vode, a zatim će se voda uliti do razine svjetiljki u bazenu kako bi se također ispitalo ima li propuštanja vode oko ugrađenih lampi. Naposljetku će se voda pustiti blago preko vrha bazena kako bi se provjerila funkcija vraćanja vode u sustav bazena.

Dodajmo pritom da će za potpuno punjenje velikog bazena biti potrebno milijun litara vode!  Gradonačelnik je tijekom obilaska kazao kako otvaranje bazena očekuje krajem mjeseca ili početkom prosinca, no vjeruje da će prvi kupači bazenom zaplivati do kraja studenog.

-Tu još treba uspostaviti kemijske i druge procese oko kvalitete vode jer bi htjeli, naravno, da naši sugrađani i svi oni koji će koristiti ovaj bazen budu u najsigurnijim okolnostima i da uživaju u vodenim sportovima- naglasio je Barišić.

Galerija slika

Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana Gradski bazen puni se vodom, otvorenje kroz mjesec dana