°C 13

Graberje Ivanićko: 336.261.38 kuna bespovratnih sredstava za dječje igralište

22.03.2019.

Redakcija

Održana je 14. sjednica Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“, a među glavnim točkama dnevnog reda bilo je donošenje Odluka o odabiru 11 projekata prijavljenih na 2. LAG Natječaj za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupna vrijednost potpora koju će LAG „Moslavina“ plasirati kroz ovaj Natječaj je 2,6 milijuna kuna sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno – ekonomske održivosti.

Projekti će se provoditi na području 11 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a „Moslavina“, a odnose se na rekonstrukcije i opremanje društvenih i vatrogasnih domova, izgradnje dječjih igrališta, uređenja groblja te građenje tržnice.

Grad Ivanić-Grad je 31.12.2018. godine podnio prijavu na 2. LAG Natječaj za Tip operacije 2.1.1. “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a” temeljem kojeg je ostvario potporu u iznosu od 336.261,38 kuna za izradu projektne dokumentacije, nadzor radova, izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u Graberju Ivanićkom.

Udio Grada Ivanić-Grada u projektu iznosi 37.000,00 kuna, sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%.

(Izvor/Foto: Grad Ivanić-Grad)