°C 14

Ekoregija VG: Novo vodstvo u fokus stavlja e-bicikle

27.04.2017.

Igor

Udruga Ekoregija Velika Gorica osnovana je 2013. godine slijedom sporazuma o suradnji s predstavnicima lokalne zajednice Kaindorfa, gdje iza preuzimanja koncepta „ekoregije“ stoji omogućavanje štedljivog i djelotvornog trošenja lokalnih resursa uz prihvaćanje odgovornosti za poboljšanje životnog okruženja.

Od samog početka prioritet u radu udruge je stvaranje uvjeta za zdraviji život bez narušavanja kvalitete okoliša, dok zadaće uključuju i promociju vrijednosti velikogoričkog gospodarstva te poticanje rasta na održiv način. Ova misija potvrđena je i na 5. Skupštini koja je bila izbornog karaktera.

Okupljeni članovi, odnosno načelnici Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, direktori gradskih komunalnih poduzeća i ustanova te predstavnici privatnog sektora, su se zahvalili dosadašnjoj predsjednici Tatjani Kos i tajniku udruge Mati Kovaču na angažmanu i uspješno provedenim aktivnostima. Za novog predsjednika izabran je Josip Kolarec, koji je s novoizabranom tajnicom udruge Anom Radman prezentirao planove za buduće razdoblje.

-S obzirom na to da se nakon puštanja u rad 5 elektro-punionica na području grada osigurao najvažniji preduvjet, Ekoregija Velika Gorica će u narednom razdoblju ponajviše raditi na promociji održivih oblika mobilnosti odnosno sustava iznajmljivanja e-bicikala i klasičnih bicikala, s naglaskom na e-mobilnost - poručio je novi predsjednik udruge Josip Kolarec.

Pored toga, planira se i snažniji iskorak ka promociji velikogoričkih OPG-ova te ostalih ekoloških proizvoda i usluga, dok je dugoročni cilj pokretanje društvenog (socijalnog) poduzeća koje se bavi gospodarskim aktivnosti s eko predznakom.