°C 11

Edukacijom do potpora

17.12.2017.

Igor

Mladi poljoprivrednici, ne stariji od 40 godina i da nisu nositelji svojih OPG-ova duže od pet godina, ako žele dodatne potpore na one osnovne, moraju steći i određeno znanje kroz organizirana predavanja. 

Tako je prošli tjedan u Vrbovcu završio i posljednji od sedam ciklusa edukacija za mlade voćare, povrćare i ratare, koji su održavani u gradskoj vijećnici.

-Ova predavanja smo, osim u Vrbovcu, organizirali još u Jastrebarskom i Velikoj Gorici, na kojima je prošlo i nekoliko stotina mladih poljoprivrednika, koji nemaju završenu neku srednju poljoprivrednu i veterinarsku školu. To im je bilo potrebno ako žele dobiti i dodatne potpore na koje mogu imati pravo, ali uz uvjet za prođu ovakve edukacije i da polože osnovne testove– kaže dipl.inž. Tatjana Radiković iz Savjetodavne službe koja je organizirala i provela i ovaj ciklus edukacije.

Predavanja su morala završiti do konca ove godine, radi evidencije sustava i korisnika spomenutih potpora, ali – kaže inž. Radiković – samo za one koji nisu znali ili opravdano stigli to obaviti ove jeseni, još će se dodatni ciklus edukacije organizirati do konca prvoga kvartala iduće godine.