°C 32

DV Žirek rođendan proslavio na igralištu

10.10.2018.

Vana Pocrnjić

U okviru Dječjeg tjedan u Velikoj Gorici, DV Žirek odlučio je proslaviti svoj prvi rođendan na novootvorenom dječjem igralištu. S obzirom na to da je cijeli tjedan posvećen mobilnosti i kretanju djece, rođendan se slavio uz razne dječje igre na otvorenom.

- Cijeli tjedan je posvećen mobilnosti i kretanju, pa smo se tako danas odlučili za razne aktivnosti na otvorenom kao što su štafete, slikanje na otvorenom i općenito boravak na otvorenom, pogotovo kada je ovako lijepo vrijeme. Inače to je kod nas uobičajeno i potičemo da djeca slobodno vrijeme i vrijeme za igru provode na zraku. Danas smo cijeli rođendan odlučili bazirati na igralištu i na igrama na zraku- kazala je ravnateljica Sandra Crnić.Mališane je u novom objektu vrtića Žirek posjetio i gradonačelnik Barišić koji je istaknuo zadovoljstvo objektom izgrađenim prije godinu dana.

- To je vrtić koji već godinu dana živi i danas smo se ovdje našli na otvorenom prostoru u kojem djeca u Dječjem tjednu s igrama provode svoje dane. Možemo biti zadovoljni s ovim što vidimo, i zadovoljni smo s vrtićem koji je ispunio naša očekivanja, vrtić je zaista dobro projektiran, izgrađen i u funkciji je već godinu dana te obogaćuje život naše Velike Gorice- kazao je gradonačelnik Barišić, dodavši kako Grad Velika Gorica kontinuirano ulaže u sadržaje za goričke mališane.

- Bitno je reći i za ovaj otvoreni park, međutim i za cijeli ovaj pojas koji se nalazi i još nekoliko otvorenih dječjih igrališta, kombinirano dječje igralište za sportove, ali nalaze se i bazeni koji će za koji dan biti otvoreni i naravno srednja škola. Mislim da Velikogoričani mogu naći ponešto za sebe i da mogu uživati u ovom dijelu naše Velike Gorice- kazao je gradonačelnik.Potrebno je također spomenuti, da Grad Velika Gorica, ima pozitivni demografski trend, te da ne postoji pritisak oko upisa djece u vrtiće.

-Unazad nekoliko godina uspjeli smo spriječiti da nemamo neupisane djece u vrtićima. Mislim da smo napravili dobar posao i da će u budućnosti Gorica imati taj visoki standard, ne samo života nego i odgoja u ovom dijelu Hrvatske koji bi trebali slijediti i drugi gradovi. Što se tiče nas, mi još planiramo graditi i dalje vrtiće, uređujemo i preuređujemo stare vrtiće, ali ćemo izgraditi još nekoliko vrtića također i podržavamo privatne vrtiće-rekao je Barišić.

Galerija slika

DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu DV Žirek rođendan proslavio na igralištu