°C 7

Dugom Selu i Zelini EU sredstva za projekte gospodarenja otpadom

16.05.2018.

Vana Pocrnjić

U Zagrebu su jučer potpisani ugovori o sufinanciranju provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Riječ je naime o 7 projekata vrijednih 4,3 milijuna kuna, kojima je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija odobreno čak 3,7 milijuna kuna. Među gradovima kojima će se dodijeliti sredstva iz ovog programa su Dugo Selo i Sveti Ivan Zelina.

Gradonačelnik grada Dugog Sela, Nenad Panian potpisao je ugovor o projektu čiji slogan glasi “Pravilno odvoji, čist grad osvoji.” Projekt je vrijedan 546.993 kune, EU sufinanciranje iznosi 464.944 kune. Preostali dio, 82.049 kuna, osigurat će Grad. Ukupna vrijednost projekta za grad Sveti Ivan Zelina, kojeg je potpisao gradonačelnik Hrvoj Koščec, "ZELINA - ZELENI GRAD", je 568.684,25 kuna, a osigurano je sufinanciranje projekta od 85%, dok će Grad sredstvima iz Proračuna osigurati 15% ukupno prihvatljivih troškova.

Ugovore su, u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike potpisali ministar Tomislav Ćorić i u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost direktor Dubravko Ponoš, a također još su potpisali i predstavnici gradova Rovinja, Bjelovara i Đurđevca te općina Gornja Rijeka i Donja Voća.

(Foto: Grad Sveti Ivan Zelina)