°C 9

Drugi fire combat u Velikoj Gorici

30.05.2018.

Redakcija

U subotu, 2. lipnja, Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica organizira drugi fire combat "Plamen Turopolja" na kojem će vatrogasne ekipe iskušati svoju izdržljivost, snagu i spretnost.

Atraktivno natjecanje održat će se u centru grada, na parkiralištu u Školskoj ulici, iza Javne vatrogasne postrojbe 

- Vatrogasne grupe nastupit će u subotu od 9:00 do 17:00 sati, ovisno koliko će biti ekipa. Za sada je to 30-ak ekipa koje će se okušati u natjecanju koje zahtjeva izuzetnu psihičku i fizičku spremu vatrogasaca. Prolazi se poligon pod opterećenjem, s izolacijskim aparatom, preskaču se prepreke, provlači se ispod njih, i potom se penje na šest metara visine i spušta se s tornja. Slijedi nošenje lutke teške 75 kg i razvlači s cijev s vodom kako bi se na kraju srušila meta-ispričao nam je Boris Turan, zapovjednik JVP Velika Gorica.

Paralelno s ovim natjecanjem održava se i Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe, a sve skupa zasigurno će biti zanimljivo djeci i odraslima.

Za vrijeme natjecanja posjetitelji će moći razgledati izlagače vatrogasne opreme, djeca će se moći educirati o prevenciji požara i vatrogasnom zanimanju, a vatrogasci su za najmlađe pripremili sokove i slatkiše