°C 11

Do Slovenije pokušao prošvercati Kineze pa ga zaustavili u Čabdinu

02.07.2018.

Redakcija

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u pokušaju.

Naime, policija je u subotu, u Čabdinu zaustavila osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak, a u kojem su se nalazila četiri državljana NR Kine. Policija je izvijestila kako ih je muškarac ilegalno pokušao prevesti do Slovenije uz prethodno dogovoren novčani iznos.

-Sumnja se da je u subotu, 30. lipnja iz koristoljublja za prethodno dogovoreni iznos, u osobnom automobilu marke Renault Scenic krapinskih registarskih oznaka pokušao prevesti četiri državljanina NR Kine na teritorij Republike Slovenije. Policijski službenici su tijekom kontrole prometa u mjestu Čabdin zaustavili osumnjičenog te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu - izvijestila je PU zagrebačka.