°C -3

Do jeseni u Samoboru novi hram kulture

20.06.2018.

Vana Pocrnjić

Radovi na rekonstrukciji objekta Hrvatskog doma započeli su krajem studenoga prošle godine, a ove jeseni Samoborci će dobiti novi prostor za održavanje različitih kulturnih sadržaja.

Desetljećima već Samoborci i posjetitelji brojnih kulturnih događanja čekaju da u koncertima, predstavama, izložbama, priredbama i drugim manifestacijama mogu uživati u za to primjerenom prostoru, tako da to svima njima znači i puno više od samih financijskih sredstava koje će Samobor izdvojiti za ovaj kapitalni projekt što se tiče investicija u društvenu infrastrukturu.

Radovi teku zadovoljavajućom dinamikom, riješeni su svi problemi koji su se pojaviti tijekom izvođenja radova rušenja, a bili su vezani za stabilnost samog objekta. Izvedeni su grubi unutarnji građevinski radovi, konstrukcija budućeg gledališta, a započeli su i radovi na razvodu elektroinstalacija i izvedbi sustava grijanja i ventilacije. U narednim danima izvodit će se radovi na pripremi podloge za postavu keramičkih pločica i kamena.

Podsjetimo, radove vrijedne gotovo 5 milijuna kuna izvode zajednica ponuditelja Brodometalurgija d.o.o. iz Splita i trgovačko društvo Vinitor, d.o.o. iz Zagreba, dok stručni nadzor vrši trgovačko društvo Šport projekt d.o.o.

-Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je velika želja Samoboraca da ovo postane reprezentativan prostor, kakav zaslužuje grad tako bogate kulture. I ja sam emotivno vezan za dvoranu koja me podsjeća na prve nastupe, prve filmove i izlaske, stoga sam ponosan i sretan što smo uspjeli ispuniti obećanje dano Samoborcima i osigurati sredstva kojima ćemo je modernizirati, ali i zadržati. Naime, od početka našeg političkog djelovanja borili smo se s raznim idejama koje bi u potpunosti promijenile ovaj prostor, a time i vizuru grada, što nam nikada nije bila prihvatljiva opcija- zaključuje gradonačelnik Krešo Beljak.

 

Galerija slika

Do jeseni u Samoboru novi hram kulture Do jeseni u Samoboru novi hram kulture Do jeseni u Samoboru novi hram kulture Do jeseni u Samoboru novi hram kulture