°C -3

Detektirajte probleme u gradu ili lokalnoj zajednici

14.02.2018.

Redakcija

Grad Sveti Ivan Zelina krajem prošle godine uključio se u projekt „Prevencija u zajednici“ gdje kroz dodatni rad gradskog Vijeća za prevenciju namjerava doprinijeti učinkovitoj prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti i smanjenju broja mladih ovisnika u lokalnoj zajednici.

Na putu do cilje ovog projekta kreirana je i anketa o problemima u gradu ili lokalnoj zajednici koju građani mogu ispuniti OVDJE.

-Do sada je u sklopu projekta kroz set edukacija i znanstveno utemeljenih akcija osnaženo gradsko Vijeće za prevenciju, a sada slijedi istraživanje među djecom i mladima, dok se kroz anonimne upitnike u projekt namjerava uključiti i šira javnost – naši građani - s pitanjima potreba i problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu naše zajednice. Cilj je uključiti što veći broj građana na svim razinama te utjecati na smanjenje trendova konzumacije alkohola, pušenja i korištenja ostalih sredstava ovisnosti među djecom i mladima te im omogućiti zdraviju okolinu za odrastanje-poručili su iz Grada.

Rezultati ovog istraživanja vrlo su bitni za daljnji tijek projekta jer će se temeljem njih razviti gradski akcijski plan prevencije koji će uključivati i konkretne korake za učinkovitu prevenciju. Rezultati istraživanja kao i akcijski plan namjeravaju se predstaviti zainteresiranim građanima tijekom svibnja ove godine. (Sveti Ivan Zelina)