°C 19

Dejan Juranić napustio HSS

08.11.2018.

Redakcija

Dugogodišnji tajnik Gradske organizacije HSS-a Jastrebarsko i kandidat za zamjenika gradonačelnika Jaske na prošlim lokalnim izborima, Dejan Juranić napustio je HSS. O svojoj odluci izvijestio je priopćenjem u kojem kao glavni razlog svog istupanja iz stranke navodi kako smatra da "Hrvatska seljačka stranka već duže vrijeme ide nekim drugim putem u kojem se ne vidi". Priopćenje bivšeg tajnika jaskanskog HSS u nastavku prenosimo u cijelosti.Nakon što mi je Hrvatska seljačka stranka bila prva politička stranka u koju sam se učlanio, te gdje sam u posljednja dva mandata obnašao dužnost mjesto tajnika Gradske organizacije, a na prošlim lokalnim izborima sam između ostaloga bio i kandidat jaskanskog HSS-a za zamjenika gradonačelnika, smatram da Hrvatska seljačka stranka već duže vrijeme ide nekim putem u kojem se više ne vidim.

Hrvatska seljačka stranka je svojevremeno bila stranka koja je s pravom bila povremeno i naša druga obitelj. Svi smo s veseljem dolazili na naša tradicionalna okupljanja, gdje su se već izdaleka vidjele na desetke naših visoko podignutih zastava, gdje su se održavale skupštine u prisutnosti tisuće članova... Danas toga skoro pa nema iz više javno poznatih razloga, o kojima nema smisla sada raspravljati.

U svom dugogodišnjem radu i članstvu u jaskanskom HSS-u, upoznao sam zaista mnogo članova, s kojima i danas dijelimo isti pogled na političko djelovanje. Takvi ljudi su bili ili još uvijek jesu tu, jer zaista žele pomoći široj populaciji i nemaju nikakvih drugih interesa u svemu tome. Sve više članova danas javno ili tajno napušta HSS, jer su potpuno razočarani stanjem u stranci, što na državnoj ili županijskoj razini, gdje uz iznimku jednog grada, organizacije više niti ne postoje ili jedva postoje, te imaju svega nekoliko članova da udovolje formi.

Zbog svega navedenoga, nakon desetak godina članstva, uz davanje ostavke na mjesto tajnika Gradske organizacije HSS-a Jastrebarsko, s današnjim danom sam zatražio i brisanje iz evidencije članstva Hrvatske seljačke stranke.

Dejan Juranić