°C 26

Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća

08.06.2017.

Igor

Gradsko vijeće Grada Vrbovca jutros je održalo konstituirajuću sjednicu. U novom sazivu Gradskog vijeća sjedit će pet vijećnika s liste SDP i njegovih koalicijskih partnera, a isti broj vijećnika ima i zajednička lista HDZ-a i njegovih partnera. Uz te dvije liste u Gradsko vijeće su ušla i četiri vijećnika s liste HSS-a i partnera, Nezavisna lista Hrvoja Herčeka ima dva vijećnika, dok jednog vijećnika ima Nezavisna lista Stjepana Tvorića.

Oporba bez mjesta drugog dopredsjednika Vijeća

Već na konstituirajućoj sjednici stvari nisu krenule u najboljem redu. Prijepor vladajućih i opozicije javio se oko izbora drugog dopredsjednika Vijeća koji im pripada Statutom.

I dok oko izbora predsjednika Vijeća Dejana Jaića i prvog dopredsjednika Stjepana Fotovića nije bilo pretjeranih reakcija, izbor drugog dopredsjednika između Hrvoja Herčeka kojeg je predlagala vladajuća većina čiji je i on dio te Damira Fašaića kojeg je predložio HDZ stvari nisu išle glatko.

-Hrvoje Herček podupire naš rad zbog čega će vjerujem pridonijeti boljem i kvalitetnijem radu Gradskog vijeća- obrazložio je ovu odluku novoizabrani gradonačelnik Denis Kralj, koji je danas još bio u službi gradskog vijećnika.

Nakon pojedinačnog glasovanja za drugog dopredsjednika s 11 glasova izabran je Hrvoje Herček, dok je Damir Fašaić dobio podršku šestorice vijećnika.

-Želim da se u narednom razdoblju pokaže novi smjer rada u Gradskom vijeću, da sjednice budu češće, da dnevni red bude kvalitetniji i s manje točaka kako bi se vijećnici mogli pripremiti za sjednice te da što kvalitetnije sudjeluju u njegovu radu- istaknuo je predsjednik Vijeća Dejan Jaić.

Bez oporbe na prvoj sjednici

Nakon što je održana konstituirajuća sjednica vijećnici su održali i prvu radnu sjednicu Vijeća na kojoj nisu sudjelovali vijećnici oporbe.

-Osim što nismo dobili mjesto drugog dopredsjednika Vijeća koje nam pripada Statum, da bi kasnije bila održana nelegalna sjednica jer za nju nismo dobili pozive niti znamo da se ona održava. Koji su razlozi toga nije mi poznato- o razlozima nesudjelovanja na sjednici ispričao nam je Damir Tomljenović.

Razlozi održavanja ovako žurne sjednice bili su donošenje odluka o dobitnicima priznanja i nagrada povodom Dana grada, a uz to vijećnici su donijeli i odluku prema kojoj se smanjuju vijećničke naknade te naknade zamjenika gradonačelnika.

Umjesto dosadašnjih 4000 kuna zamjenici gradonačelnika primat će 3000 kuna, predsjednik vijeća će umjesto 3200 kuna primati 2500 kuna, dok su vijećničke naknade smanjene s 800 na 500 kuna.

-Ovime se na godišnjoj razini štede 233 tisuće kuna. Ideje gdje ćemo preusmjeriti taj novac postoje, no o tome ćemo razgovarati kad i službeno preuzmemo vlast- pojasnio je ovu odluku Denis Kralj koji gradonačelničku dužnost preuzima sutra.

Dobitnici ovogodišnji nagrada povodom Dana grada su; Udruga za čuvanje djece Palčić, Udruga Ružin krug, DVD Peskovec i DVD Žunci, dok će nagradu za životno djelo ove godine dobiti Slavko Fukat.

Galerija slika

Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća