°C 32

Dani Grada Vrbovca uz pregršt događanja

13.06.2018.

Ivana Crnković

Sveti Vid zaštitnik je Grada Vrbovca i uoči njegova blagdana Vrbovčani će proslaviti i svoj dan.

Dani Grada Vrbovca ujedno su i dani kada se slavi titular vrbovečke župe, I. Osnovne škole Vrbovec i Dan obrtnika, a uz to ide i pregršt događanja u ovom gradu.

Središnji dan proslave, Vidovo, je 15. lipnja kada program kreće već od jutra. U 9:30 sati gradsko vodstvo položit će vijence kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u gradskom parku.

U 10 sati monsinjor Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije, predvodit će svečano euharistijsko slavlje u crkvi Svetog Vida povodom titulara župe.

Iza toga u 11:30 sati slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.

U 18 sati Dan Grada nastavlja se uz sportske aktivnosti, pa će se na igralištima NK Lonje odigrati 3. malonogometni noćni turnir.

U 19 sati slijedi izložba vrbovečkih oldtimera ispred I. Osnovne škole Vrbovec, a u isto vrijeme ispred Ljetne pozornice Grad i PIK Vrbovec časte građane večerom na otvorenom. Na istom mjestu od 20 sati slijedi kulturno-umjetnički program, a večer će se završiti uz grupu Full gas i CB Klasik.

Dan kasnije, u subotu, slijedi Kup Vidovo na Bajeru u organizaciji ŠRD-a Amur, u centru grada održat će se športski susreti umirovljenika Zagrebačke županije, a u POU Vrbovec slijedi i filmska večer. Događanja neće nedostajati sve do 23. lipnja, a u programu pogledajte što su vam organizatori pripremili.