°C 18

Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu

09.09.2017.

majai

Povodom proslave Dana Općine Rugvica danas je u Jalševcu Nartskom održana svečana sjednica Općinskog vijeća Rugvice. Osim što su tom prilikom dodijeljena javna priznanja istaknutim Rugvičanima, ova je Općina potpisala i prvi Ugovor o prijateljstvu i to s Općinom Odžak (BiH).

Vrlo svečano i pomalo neuobičajeno započela je današnja Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica koja slavi svoj Dan. Zapjevavši Hrvatsku himnu mlada i talentirana učenica Osnovne škole Rugvica, Ivana Jelinić, svojim je nastupom zadivila brojne goste i uzvanike te ih potaknula da i sami zapjevaju. Cijela dvorana Društvenog doma u Jalševcu Nartskom u jedan je glas i iz srca pjevala Hrvatsku himnu.Bio je to vrlo emotivan i dojmljiv početak središnje proslave Dana Općine koji je bio prilika da se nazočne upozna s napredovanjem Općine Rugvica unazad godinu dana, s brojnim projektima koji su ostvareni kao i novim planovima čija je realizacija u tijeku.

-Ponosni smo što smo nastavili osiguravati besplatne udžbenike za sve naše osnovnoškolce, uveli smo besplatan prijevoz za sve naše studente i srednjoškolce. Najviše me veseli otvaranje novog vrtića koji se gradi. Također tu je i projekt kanalizacijske mreže u dužini 51 kilometar koji će jako podići standard ovog mjesta. Kupili smo dva komunalna stroja i osnovali komunalno poduzeće – rekao nam je načelnik Općine Mato Čičak.

Rugvica postaje "mali trgovački grad"

Jedna od najvećih investicija koja će se dogoditi na području Rugvice narednog proljeća svakako je otvaranja novog Outlet centra u industrijskoj zoni, vrijednosti 88 milijuna eura. Donijet će to nova radna mjesta, a koristi će imati i domaći proizvođači.

- Mali trgovački grad nam dolazi u Rugvicu. Uspjeli smo s IKEA-om dogovoriti da se između njih i tog Outlet centra napravi tržnica za naše OPG-ove koji će tako moći plasirati svoje proizvode na tržište – kazao je načelnik dodavši kako postoje i drugi potencijalni ulagači na području općine.

U svom obraćanju uzvanicima istaknuo je i kako je od kad je na čelu Rugvice asfaltirano preko 200 ulica na području općine, te se na području infrastrukture vrše velika ulaganja. Istaknuo je i ostale projekte koji su u planu kao što je uređenje Trga u Rugvici, sekundarna kanalizacija, energetske obnove zgrada, te jedan od najvećih projekata koji ih čeka izgradnja reciklažnog dvorišta.-Obećali smo projekte i mjere koji prvenstveno idu mještanima u korist i doprinose boljem standardu mještana Rugvice. I nakon tri godine mandata i dalje sam odlučan u svojim naumima da ostvarim obećano svojim mještanima i da im osiguramo standarde koje zaslužuju – dodao je Čičak.

Uspješan rad Općine Rugvica pokazuju i brojke koje govore da je među 380 općina u Hrvatskoj Rugvica zauzela 11. mjesto po izvozu, 294 milijuna kuna u protekli godini, a njezini poduzetnici su na 56 mjestu među svima ostalima u Hrvatskoj.

Rugvičanima su njihov Dan s govornice čestitali i uvaženi gosti, među njima izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka Petešić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora saborski zastupnik Davor Ivo Stier, zamjenik župana Hrvoje Frankić te u ime susjednih gradova i općina gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. Svi oni u svojim su se govorima osvrnuli na izniman uspjeh u radu načelnika Čička i njegovih suradnika potaknuvši ih da tim smjerom nastave i dalje.

Započelo prijateljstvo s Općinom Odžak

Ovogodišnji Dan Općine Rugvica bio je poseban po tome što je prilikom Svečane sjednice potpisan Ugovor o prijateljstvu između Rugvice i Općine Odžak koja se nalazi u Županiji Posavskoj u Bosni i Hercegovini. Riječ je o Općini s kojom će, kako je istaknuto, sklopljeno prvo prijateljstvo Rugvice, a s kojom će u narednom periodu Općina prijateljski i gospodarski surađivati. Ugovore su potpisala dvojica načelnika Mato Čičak i Jakov Ivanković.Općina Rugvica povodom svog Dana dodijelila je i posebna priznanja i nagrade istaknutim pojedincima i društvima s područja općine. Nagrada je bilo mnogo, a zaslužili su ih najbolji školarci i studenti: Monika Sever, Ana Grubišić, Neven Jaganjac, Marina Sedlić, Iva Mabić, Nikolina Mavrač, Anita Jurašić , Tajana Puljić. Također, javna priznanja uručena su i Tihani Kušeković, Ivani Kirin, Mariju Genziću, Ivici Krznaru i tvrtki KFK d.o.o.Svečanu sjednicu svojim su nastupima uveličali mladi glazbenici Osnovne škole Rugvica.

Galerija slika

Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu Dan Općine Rugvica: Potpisan prvi Ugovor o prijateljstvu