°C 10

Crveni križ Samobora i Sv. Nedelje: Uvodi se zdravstveno savjetovalište

11.12.2017.

majai

Na godišnjoj skupštini Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika jednoglasno su prihvaćeni plan i program rada za sljedeću godinu te financijski plan u visini 2.583.000 kuna. Najvažnije planirano povećanje za oko 360.000 kuna većim dijelom će stići iz resornog ministarstva za programe njege u kući, tople obroke i higijenske potrepštine za potrebite.

Ravnateljica Anica Francetić Kufrin je predstavljajući program rada istaknula kako će se, uz sve postojeće redovne aktivnosti, osnovati posudionica ortopedskih pomagala, kreveta i medicinskih madraca, za koje je izražena velika potreba, a uvest će se i zdravstveno savjetovalište. Također je u planu širenje baze volontera i nastavak provođenja akcija prve pomoći u osnovnim i srednjim školama.

Skupštinare je pozdravio pročelnik Juro Horvat, koji je u novom gradskom proračunu obećao i više sredstava za Crveni križ, koji je jedan od stožera u sustavu socijalne skrbi, te rješavanje problema Mikrodoma. Prisutnima se obratila i županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, poželjevši novom vodstvu uspjeh u radu i dobru međusobnu suradnju.

Predsjednik društva Edi Kirschenheuter i član Odbora Franjo Horvat na kraju su zahvalili dosadašnjoj ravnateljici Barbari Kos i šefici računovodstva Maji Domović, koje odlaze u zasluženu mirovinu, na dugogodišnjem uspješnom i predanom radu u Crvenom križu.

(Grad Samobor)