°C 1

Bistra: Rekorder ovog vikenda 57-godišnjak s 3 promila!

28.01.2019.

Vana Pocrnjić

U noćnim satima u dane vikenda, od 25. do 28. siječnja, na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Policijski službenici su u petak, 25. siječnja, u Poljanici Bistranskoj, zasutavili vozilo kojim je upravljao 57-godišnjak.  Izmjerena mu je koncentracija od 2,59 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa.

U vrijeme provođenja akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 919 prometnih prekršaja –126 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 332 prekršaja nepropisne brzine, 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 51 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 11 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, osam pod zabranom, šest prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 299 ostalih prekršaja.

-Tijekom provedbe akcije evidentirane su tri osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 126 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 25 vozača (19,8%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 26 mladih vozača (20,6%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa- kazali su iz PU zagrebačke.