°C -3

Besplatan vrtić za treće dijete i u privatnim vrtićima

29.03.2018.

Ivana Crnković

Gradsko vijeće Grada Vrbovca sinoć je donijelo Izmjene i dopune odluke o sudjelovanju roditelja u pokriću troškova Dječjeg vrtića Vrbovec kojom će pravo na besplatnu članarinu za treće dijete imati i oni roditelji koji koriste usluge i privatnih vrtića, a ne samo gradskih.

Nadopuna je to lanjske odluke Vijeća koja je svakako konkretan potez kada je u pitanju pronatalitetna politika. Tijekom ožujka održano je i javno savjetovanje o ovom prijedlogu na koji nije došla nijedna primjedba.

-Odluku smo donijeli još u rujnu kako bi obitelji koje imaju istovremeno troje djece u gradskom vrtiću bile oslobođene plaćanja članarine za treće dijete. Kako se pokazalo da u Vrbovcu ima obitelji s troje i više djece koja idu u gradske i privatne vrtiće, promijenili smo odluku da i njima pomognemo i oslobodimo ih plaćanja za treće dijete-rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Time roditelji koji imaju djecu u gradskim i privatnim vrtićima također neće plaćati članarinu za treće i svako sljedeće dijete, a odluku je potvrdilo 15 vijećnika.