°C 11

Atlantic grupa gradit će logistički centar u Vukovinskom polju

15.05.2018.

Vana Pocrnjić

Poduzetnička zona Meridian 16 u Vukovinskom Polju dobiva novog investitora. Svoj logističko-distribucijski centar vrijedan 18,5 milijuna eura gradit će Atlantic Grupa u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija.

Prema pisanju portala poslovni.hr Atlantic grupa i građevinska kompanija Kamgrad potpisali su ugovor o izgradnji i dugoročnom zakupu nove lokacije centralnog logističko-distribucijskog centra (LDC) u poduzetničkoj zoni Vukovinsko Polje gdje će se riješiti rastuće potrebe kompanije. 

Investicija je vrijedna oko 18,5 milijuna eura njom će Atlantic dobiti novi i suvremeni logistički centar i time objediniti skladišne kapacitete na području grada Zagreba. Građevinska kompanija Kamgrad s vrha ljestvice domaćih građevinara uzela je u razmatranje i odabrala geografsku lokaciju u blizini Velike Gorice, posebice uzimajući u obzir sve elemente važne za osiguravanje poslovne održivosti projekta, npr. transportne udaljenosti, troškove najma i slično.

U prvoj fazi izgradnje osigurat će se skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mjesta. Unatoč dobrom geografskom položaju Lijepe naše i značaju u tranzitu, po mišljenju stručnjaka s tržišta nekretnina još su na niskim razinama ulaganja u industrijskom segmentu, pa tako i zadnje velike logističke investicije datiraju iz 2015., kad su realizirani novi skladišni prostori za potrebe Kauflanda i Ralua.

Bazu u tom smislu podiže i najveća kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte u izgradnju sortirnog centra za vlastite potrebe koja je u tijeku, također u Velikoj Gorici.