°C 7

Akcija policije: 108 pijanih vozača, rekorderi u Jaski i Ivaniću

18.07.2017.

majai

Proteklog vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Najveće koncentracije alkohola u krvi zabilježene su u Jaski i Ivaniću.

-Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 535 prometnih prekršaja, od čega je 108 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 101 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 108 vozača – istaknuli su iz PU zagrebačke.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 15. srpnja, u 23.30 sati u Jastrebarskom, u Brezovečkoj ulici, kod 35-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg u organizmu.

Kod vozačica rekorderka je 43-godišnja njemačka državljanka koja je prometovala Ivanić Gradom te je oko ponoći zaustavljena u Šiftarovoj ulici. Upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,96 g/kg alkohola.