°C 5

Zemlja Čudesa nova predstava kazališta Škrabe

16.04.2018.

Redakcija

Nakon što je prošli mjesec premijernim izvedbama predstave "Oko jedne hiže" ugledni hrvatski književnik i dramatičar Nino Škrabe u svom rodnom gradu započeo proslavu 50 godina umjetničkog djelovanja kao autor i kazališni redatelj, uskoro će u Jastrebarskom biti po prvi put izvedena još jedna njegova predstava "Zemlja Čudesa".

Režiju raskošne predstave "Zemlje Čudesa" potpisuje Klementina Škrabe, a u njoj će nastupiti 60-ak malih i malo većih glumaca, uglavnom polaznika osnovne škole s područja Jastrebarskog, Klinča Sela i Samobora. Na "daskama koje život znače" pridružit će im se i već iskusni glumci, srednjoškolci i studenti koji nastupaju u svim predstavama Kazališta Škrabe.

"Zemlja Čudesa" temeljena je na romanima Lewisa Carrolla o djevojčici Alisi. Ova jaskanska verzija pokazat će potpuno novi pogled na taj klasik svjetske književnosti, a neće nedostajati ni pjevačkih i plesnih točaka. Brojni glumački ansambl Kazališta Škrabe još od početka kazališne sezone 2017/2018. vrijedno uvježbava glazbene, pjevačke i plesačke točke, uči koreografije i kretanje na sceni te marljivo radi na probama teksta. Posebne pjevačke probe uskoro će se održati pod vodstvom poznatog glazbenika, skladatelja i dirigenta, maestra Josipa Cvitanovića, a za koreografiju i scenski pokret zaslužna je zagrebačka koreografkinja i plesna pedagoginja Ida Benčik, voditeljica Plesnog studija Lepeza.

Kostime osmišljava i stvara modna dizajnerica Maria Špikić, a scenografiju potpisuje i izrađuje prof. Ivana Strmečki Vučina. Asistentica redateljice je Margareta Škrabe, a sve se odvija pod umjetničkim vodstvom Nine Škrabea.

Proljetne praznike i odmor od škole mladi glumci iskoristili su za dodatne probe plesova u "Zemlji Čudesa" koje je vodila Ida Benčik, u subotu, 7. travnja održala se radionica oslikavanja scenografije koju je osmislila Ivana Strmečki Vučina, a mladim umjetnicima pridružio se i poznati jaskanski slikar Josip Košćak.

(Foto: Kazalište Škrabe)