°C 16

Zelinska udruga "Srce" obilježila Dan osoba s invaliditetom i Dan volontera te dobila izložbeni prostor

30.11.2018.

Redakcija

Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji „Srce“, u četvrtak je u Svetom Ivanu Zelini tribinom „Povezani u različitosti“ obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Međunarodni dan volontera (5. prosinca).

Tom prilikom u središtu Zeline otvoren je i interaktivni izložbeni prostor Udruge kojega je sugrađanka Ljubica Šamšalović srdačno darovala svim volonterima i članovima „Srca“, pa je stoga i simbolično nazvan „Dar“.

-Iznenadio nas je nenadani poklon naše sugrađanke Ljubice Šamšalović. U prostoru kojega nam je poklonila postavili smo izložbu radova naših volontera i članova. U njemu ćemo, zasad jednom tjedno, organizirati interaktivne radionice gdje će zainteresirana djeca, u malim grupama, zajedno s našim volonterima i članovima izrađivati unikatne predmete. Bit će to dodatna vrijednost našim dosadašnjim aktivnostima, a dodatno ćemo se približiti i građanima-otkrila je Đurđa Penava, predsjednica Udruge.

Za vrijeme trajanja tribine članice Udruge „Srce“, Jelena Ferin i Marija Dugac, govorile su o inkluziji, naglasivši da se njome zajednici želi pokazati što sve osobe s invaliditetom mogu.

Na tribini je u ime Županije prisustvovala i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak koja je poručila da se obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom želi naglasiti jednakost u ostvarivanju ljudskih prava. Zahvalila je pritom i svim volonterima koji svojim radom, kako kaže, doprinose razvoju odgovornosti, toleranciji, društvenoj solidarnosti te stvaraju humanije društvo.

Galerija slika

Zelinska udruga "Srce" obilježila Dan osoba s invaliditetom i Dan volontera te dobila izložbeni prostor Zelinska udruga "Srce" obilježila Dan osoba s invaliditetom i Dan volontera te dobila izložbeni prostor Zelinska udruga "Srce" obilježila Dan osoba s invaliditetom i Dan volontera te dobila izložbeni prostor Zelinska udruga "Srce" obilježila Dan osoba s invaliditetom i Dan volontera te dobila izložbeni prostor