°C 7

Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela

15.05.2018.

Vana Pocrnjić

U Svetom Ivanu Zelini proteklog vikenda održala se likovna kolonija povodom 50. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina i Turističke zajednice grada.

Na koloniji su sudjelovali neki od najistaknutijih hrvatskih akvarelista: Duško Šibl, Alfred Freddy Krupa, Hrvoje Marko Peruzović, Danko Merin, Marija Galić i Olena Sokolovska, a u kreativnom okruženju nastali su izuzetni radovi izvedeni od kvalitetnih vina zelinskog vinogorja.

Impresivni radovi vrhunskih slikara, kreirani na likovnoj koloniji bit će izloženi tijekom 50. IVKH, 1. i 2. lipnja u prostorima zelinske sportske dvorane i Muzeja Sv. Ivan Zelina. Izložba vinorela postavit će se potom u Galeriji „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta.

-Zelinski vinoreli izvrstan su način obilježavanja jubilarne, 50. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske. Također je važno istaknuti da nastali fundus, za koji smatramo da će biti iznimne umjetničke vrijednosti, ostaje u trajnom vlasništvu Grada Sv. Ivana Zeline – kazao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

U sklopu Zelinskih vinorela tijekom trajanja ovogodišnje Izložbe vina također će biti održana likovna radionica, i to u parku središnjeg gradskog trga. Zamišljeno je da likovni umjetnici u suradnji s osnovnim školama i nastavnicima podučavaju djecu tehnikama crtanja, među kojima i posebnim tehnikama poput vinorela.

(Foto: Grad Sveti Ivan Zelina)

Galerija slika

Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela Zelina: Najpoznatiji akvarelisti kreirali na Izložbi vinorela