°C 13

Zbog kiše izmjene u programu 15. Samoborskog proljetnog sajma

12.04.2019.

Romana Šimek

Vrijeme baš ne ide na ruku pa će se 15. Samoborski proljetni sajam održati u ponešto izmijenjenom obliku.

Sam program Sajma održava se bez promjena u šatoru na središnjem Trgu koji će ove godine biti prepun sadržaja. Sajam se svečano otvara u subotu, 13. travnja u 10 sati.

Ovdje će se preseliti i Dječji proljetni sajam koji se trebao održavati na Trgu Matice hrvatske, a dječje ćete proizvode moći razgledati i kupiti u subotu od 10 do 13 sati.

Svoje proizvode izlažu sve samoborske osnovne škole, Bogumila Tonija, Milana Langa, Mihaela Šiloboda, Rude i Samobor te dječji vrtići Grigor Vitez, Izvor, Mali prijatelji, Dječji grad, Osmijeh, Potočić, Cvjetnjak i WDW Neven.

Ostatak zabavnog programa (radionice, zekalice, proljetna hulahopica i dječji vlakić) odgađa se za slijedeću subotu, 20. travnja, a održat će se na Trgu Matice hrvatske.

U veliki šator seli se i kulinarska radionica Uživam tradiciju koju organizira Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, stoga je posjetite u subotu od 10 sati.

Bez promjena se održava ostatak programa pa će posjetitelji u subotu od 16 sati uživati u gastro showu samoborskih slastičara, „Šajberi“ će nuditi salame na degustaciju u nedjelju od 10 do 13 sati, a u nedjeljno poslijepodne zabavlja nas tamburaški sastav Od sumraka do zore.

Već je ranije najavljeno kako je Proljetni kup u preponskom jahanju koji se trebao održati na Etno farmi Mirnovec zbog vremena na žalost otkazan.

foto: Matija Habljak/PIXSELL