°C 10

Zaprešićki glumci kao profesionalci

28.11.2017.

majai

Zaprešićko kazalište za djecu i mlade uključilo se u Noć kazališta te pružilo zaprešićkoj publici predstavu pod nazivom "Tko će sve to pojesti?".

Riječ je o niskokaloričnoj drami o anoreksiji Ane Tonković Dolenčić, koja za cilj ima potaknuti mlade na stvaranje pozitivne slike o sebi. Sjajna gluma ovih mladih glumaca nikoga nije ostavila ravnodušnim, kao niti profesionalnost kojom su pristupili ovoj ozbiljnoj temi. Predstavi je prisustvovala i autorica tekst koja nije krila oduševljenje.

-Ugodno sam iznenađena glumom ovih mladih ljudi. Predstava ima glavu i rep, kao i vrlo zanimljiva glumačka i režijska rješenja. Izvedba zaista zaslužuje sve pohvale-rekla je.

Predstavu je režirala Marina Kostelac, a koreo-režiju potpisuje Žak Valenta.

-Iznenadila me razina profesionalnosti ovih mladih glumaca. To je taj rad koji se meni svidio još prošle zime i zbog kojeg sam pristao biti jedan od voditelja zaprešićkog dramskog studija. Uspjeh ove predstave rezultat je dugogodišnjeg rada cjelokupnog tima zbog kojeg sam, nakon trideset godina karijere, pristao raditi kazalište s mladima. Nije kazalište samo u Zagrebu ili Rijeci, narodnim kazalištima ili profesionalnim ustanovama, kazalište je ovdje s ovim mladim ljudima i oni su to pokazali-istaknuo je Valenta.

(izvor: Grad Zaprešić)