°C -2

Zaprešić: Deset godina 'Stepinčeve oaze mira'

20.06.2018.

Vana Pocrnjić

Udruga 'Stepinčeva oaza mira' održala je svoju desetu redovnu godišnju Skupštinu, a i ovaj je njihov susret započeo molitvom za proglašenje blaženog Stepinca svetim.

U izvještaju o radu, predsjednik Udruge, trajni đakon Ilija Nikolić, osvrnuo se na djelovanje u proteklih deset godina postojanja te zahvalio svim članovima što su kroz minulo desetljeće uspješno realizirali čak sedamnaest velikih projekata, a široj su javnosti svakako prepoznati po uprizorenjima Živih jaslica i Muke Kristove.

Na sjednici je osnovano i savjetodavno tijelo koje će pomagati vodstvu Udruge, posebice oko proslave desete obljetnice u listopadu, kojom će ujedno obilježiti i dvadesetu obljetnica proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim. Tom prigodom 'Stepinčeva oaza mira' namjerava izdati i tiskanu publikaciju s fotografijama svog desetgodišnjeg rada. Mladi su članovi pak prihvatili prijedlog osmišljavanja i realizacije desetih Živih jaslica, a za koordinatora je izabran student Matej Lacić, koji se u radu s mladima kao župni animator već dokazao.

Predsjednik Nikolić na osobit je način zahvalio zaprešićkom dekanu Ivanu Frkonji, Gradu Zaprešiću, kao i Turističkoj zajednici grada Zaprešića, na suradnji u mnogim zajedničkim projektima, posebice oko organizacije uprizorenja Kristove muke i Živih jaslica.

Susret je završio molitvom ispred kipa sv. Ivana Pavla II., gdje su članovi udruge molili za međusobno zajedništvo i uspjeh budućih projekata.

(Izvor i Foto: Grad Zaprešić)