°C 7

ZAMKA pobjednik 21. SKAZŽ-a!

09.04.2018.

Maja Ivčić

Predstava zelinskog amaterskog kazališta ZAMK-a proglašena je najboljom predstavom 21. Smotre amaterskih kazališta Zagrebačke županije održane proteklog vikenda u Buševcu.

Na smotri je nastupilo osam kazališnih družina koje su se predstavile s ukupno devet predstava, a najbolja među njima "Više sreće drugi put" u izvedbi amaterskog kazališta iz Svetog Ivana Zeline predstavljat će Zagrebačku županiju na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske koja će se u svibnju održati u Pazinu.

Riječ je o komediji proizašloj iz kreativnog pera Štefice Fanjek koja svake godine svojim novim kazališnim komadima oduševljava stručni žiri kazališnih susreta. Ovog puta u njemu su sjedili redatelj dramaturg i prevoditelj Vladimir Gerić, glumac Dubravko Sidor te državna selektorica, glumica Natalija Đorđević.

Županijsku smotru i ove je godine organizirao Ogranak seljačke sloge Buševec koji je ugostio kazališta iz Samobora, Jastrebarskog, Križa, Vrbovca i Zaprešića, a na pozornici se predstavio i vlastitom predstavom "Svoga tela gospodar".

Na pozornici su se tijekom subote i nedjelje izmjenjivale različite predstave od komedija, drama, lutkarskih predstava, predstava za djecu i mlade te baletnih predstava tako da je bilo za svakog ponešto.

Raznovrsni program ovogodišnjeg 21. SKAZŽ-a tako je još jednom dokazao da kazališni amaterizam na području naše županije živi i ide dalje.

(foto1 ZAMKA facebook, foto2: ZGprsten)