°C 17

Za vikend 21. Zelinska kestenijada

09.10.2018.

Redakcija

U nedjelju, 14. listopada, na Kladeščici  održat će se tradicionalna 21. Zelinska kestenijada. Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu, a udruga „Fit Forma“ pješačenje. 

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje, lovačko društvo “Srndać“ organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do sutra, 10. listopada, na broj 0989823705.

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održat će u 12 sati nastup tradicionalnih plesova. Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice. I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena, a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. Dok djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.

-One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10:30 do 12 sati kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10 sati s Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice. Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika bit će zatvorena za sva vozila od 9 do 16 sati- poručili su organizatori Zelinske kestenijade.(Foto: TZG Sveti Ivan Zelina)