°C -2

Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića

11.01.2018.

ivana

U srijedu, 10. siječnja, navršilo se 20 godina smrti čelnika HSS-a, saborskog zastupnika i istinskog narodnog tribuna Josipa Pankretića. Tim je povodom navečer u vrbovečkoj pošti predstavljen prigodni poštanski žig i razglednica autora vrbovečkog filateliste Zdenka Brezarića, koji je istaknuo kako je HSS jedina stranka koja na ovakav način obilježava svoju povijesti i svoje ljude.

Ovo je, kaže, peti prigodni žig, kojim se promovira - ne samo ime Josipa Pankretića - već i njegov rodni Gaj, Vrbovec i Zagrebačka županija.

Na promociji su bili sinovi pokojnoga Jože, Božo i Zdravko, potpredsjednik Županijskog HSS-a Ivan Remenar, predsjednik vrbovečke organizacije Dejan Jaić, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te brojni HSS-ovci i simpatizeri.

-Vrbovec u liku našega Jože ima pravi "brand". A, ono što bi on želio i za što se cijeli svoj život borio, je bolji i prosperitetniji Vrbovec. Da bi postao takav moramo se vratiti i slijediti načela kojima nas je učio pokojni Joža - poručio je Dejan Jaić.-Ovo je lijepi i sjetan trenutak sjećanja pokojnoga Jože, kojega su svi poštovali i voljeli. Hvala vam što ste ovo upriličili - kratko je kazao potpredsjednik ŽO HSS-a Ivan Remenar.

Središnje obilježavanje 20.obljetnice smrti Josipa Pankretića u Vrbovcu će se održati u subotu, 13. siječnja tradicionalnom manifestacijom "Dan s Jožom".

Toga dana u 15,30 na groblju u Dijanešu se polažu vijenci, u 16,30 u vrbovečkoj župnoj crkvi služi se misa zadušnica, a u 17 sati u Narodnoj se knjižnici otvara prigodna izložba. Potom se u Gradskoj vijećnici održava svečana sjednica županijskog i gradskog HSS-a, na kojoj će uz ostalo biti dodijeljena priznanja "Josip Pankretić".

 

(Franjo Simić)

Galerija slika

Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića Vrbovec obilježava 20 godina smrti Josipa Pankretića