°C 13

Više od šest milijuna kuna za poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo

15.06.2018.

Redakcija

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan više od šest milijuna kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu.

Pri tome najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100 tisuća kuna, a javni poziv ostaje otvoren sve do 30. studenoga.

Kako navode iz Županije, Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.

Uz to se potpore mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva itd., a ukupan iznos potpora je 6.230.000,00 kuna.

Korisnici županijskih potpora mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koje su ovisno o potpori na koju se prijavljuju upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te poduzetnici koji otkupljuju mlijeko na području općina Žumberak i Krašić.

Iz Županije pozivaju sve zainteresirane da svoje prijave i propisane obrasce dostave preporučenom poštom najkasnije do 30. studenoga 2018. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom "Zahtjev za županijsku potporu poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu za… (navesti naziv mjere)".

-Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod rubrikom Natječaji, a više informacija te prijavne obrasce  može se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb te na brojevima telefona 6009-426 i 6009-496- poručuju iz Županije.

Foto: Zagrebačka županija