°C 9

VG mažoretkinje obranile europsko zlato

18.07.2018.

Redakcija

Velikogoričke mažoretkinje sudjelovale su na 15. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Pragu odakle su se vratile s ukupno sedam osvojenih medalja.

Natjecanje je trajalo od 5. do 8. srpnja, a Velikogoričke mažoretkinje uspjehe su polučile u sedam kategorija. Mini formacija batonflag seniorke, solo sva štapa seniori, solo mace seniori i duo mace seniori kategorije su u kojima su bile zlatne, dok su srebrne bile velika formacija batonflag juniorke, i seniorke te duo štap seniorke. U solo i duo kategorijama istaknule su se uspjesima Andrea Kočić i Jelena Dražetić.

 

-Ovim medaljama su potvrdile Europsko zlato od prošle godine i ostvarile sudjelovanje na trećem Svjetskom prvenstvu u mažoret sportu koje će se održati u od 20. do 23. rujna u Južnoafričkoj republici. Sada slijedi kratki odmor nakon brojnih natjecanja u školskoj godini, a početkom kolovoza počinju pripreme za Cape Town. Radujemo se uspjehu naših članova koji su i u protekloj školskoj godini vrijedno i naporno radili kako bi u ovako velikoj konkurenciji , kao u Pragu gdje je sudjelovao 3000 natjecatelja, pokazali da rad, znanje i kontinuitet donose rezultate-poručila je Željka Banović, voditeljica VG mažoretkinja.