°C 7

Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku

17.08.2018.

Redakcija

Domaći i strani turisti te mještani Krka noć uoči blagdan Velike Gospe uživali su Spektakularnoj večeri uz jedrilice i vatromet koju je osigurala manifestacija "Noćni ples barki", a točka na "i" bila je  glazbena podloga za koju se pobrinuo velikogorički umjetnik Antun Stašić.

Regatno jedrenje u Krku održava se tradicionalno na blagdan, kako tamo kažu, Vele Gospe, 15. kolovoza, a start je točno u podne, na dvanaesti otkucaj zvona s krčkog zvonika. Ova regata jedna je od najstarijih takve vrste na hrvatskoj obali. Organizirali su je Jedriličarski klub Plav, najstariji jedriličarski klub na Jadranu, koji je 2016. proslavio 140. godišnjicu postojanja, TZ Grada Krka i Grad Krk.

"Noćni ples barki" održao se noć ranije podno starogradskih zidina gdje je priređeno ovo promenadno noćno jedrenje tradicijskih plovila i to uz svjetlosne i pirotehničke efekte te glazbenu podlogu i recital o moru za kojeg je iznova zadužen violinist Antun Stašić u pratnji svog Maestro Orchestra.

Stašić koji je odrastao i živi u Donjoj Lomnici, svoj koncertni program na temu Virtuoso & Belcanto izveo je na Gradskoj rivi.

-Premda živim u prekrasnom Turopolju u mojoj Donjoj Lomnici, jedan dio mene vezan je uz otok Krk gdje su korijeni moje obitelji. Djedovi svi od reda bili su pomorci i plovili su svijetom te ova veličanstvena atmosfera uz brodove, more i moju izvedbu povezuje me s njima i čini me presretnim-kazao je Antun kojem nije bilo teško priključiti se ovoj ljetnoj poslastici za turiste u Krku, a doživljaj barki pod svijetlom vatrometa, kaže, bio je neopisiv.

 

(foto: TZ Grada Krka)

Galerija slika

Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku Velikogorički virtuoz održao koncert na Krku