°C 14

Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh

04.09.2017.

majai

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog jučer je održano Gradsko natjecanje djece i mladeži Vatrogasne zajednice kao i natjecanje odraslih.

Dječji žamor, želja za akcijom i borbeni duh zavladali su jučer poslijepodne središtem Cvetkovića. Ondje je, unatoč najavljenim lošijim vremenskim prilikama, ipak održano vatrogasno natjecanje djece i mladeži s područja Jastrebarskog i Pisarovine.

Natjecalo se preko 200 djece u 21 ekipi, a u kategorijama pomlatka - djevojčica i dječaka od 6 do 12 godina te mladeži - mladića i djevojaka od 12 do 16 godina. Svi natjecatelji pokazali su svoju spremnost i borbenost, a najbolje tri ekipe u svakoj kategoriji osvojile su i plasman na Županijsko natjecanje.

U kategoriji pomlatka među dječacima 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Čeglji, 2. mjesto DVD-a Plešivice, a 3. je pripalo ekipi DVD-a Stankovo. U ženskoj kategoriji 1. su bile djevojčice iz DVD-a Plešivice, 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Gornji Desinec, dok je 3. bila ekipa DVD-a Petrovine.

Među muškoj mladeži najbolja je bila ekipa DVD-a Petrovine, 2. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Jastrebarskog, dok je 3. mjesto pripalo ekipi DVD-a Plešivice. U kategoriji ženske mladeži 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Čeglji.

Natjecanju su se pridružile i ekipe s područja Vatrogasne zajednice Općine Pisarovina te je među njima pobjedu odnijela ekipa DVD-a Lijevo Sredičko, a 2. je bila ekipa DVD-a Gradeca Pokupskog.

Djeca su budućnost vatrogastva

-Naravno da smo zadovoljni kad vidimo koliko se djece i mladeži pojavilo na ovom natjecanju. To zapravo govori i o njihovom aktivnom angažiranju u dobrovoljnim vatrogasnim društvima odakle potječu. Mi uvijek ističemo da je to budućnost DVD-a i da su ti mališani oni operativni vatrogasci koji će danas sutra spašavati naše ljude i imovinu – rekao nam je zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević.

Osim natjecanja djece i mladeži održalo se i natjecanje odraslih koje je bilo revijalnog karaktera, a priključilo mu se 13 ekipa. Pobjedu u kategoriji Članovi A odnijela je ekipa DVD-a Petrovine 1, u kategoriji Članovi B najbolja je bila ekipa DVD-a Volavje, a u kategoriji Članica A 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Plešivice.

Cvetkoviću potrebno asfaltirano igralište

Vrlo zadovoljni ovim vatrogasnim natjecanjem bili su i domaćini iz DVD-a Cvetković naglasivši da bi im, s obzirom na vremenske neprilike natjecanje ipak bilo lakše organizirati da u Cvetkoviću postoji adekvatno betonsko igralište koje to naselje već dosta dugo čeka.

-Natjecanje je bilo organizirano kod vatrogasnog doma jer betonskog igrališta za sad nema. Nadam se da će Grad u budućnosti to riješiti jer smo ipak treće naselje po veličini u gradu i planovi postoje. Trebalo bi to biti u skorije vrijeme – rekao nam je predsjednik DVD-a Cvetković Mladen Borićević uputivši zahvale organizatorima natjecanja i svim sudionicima na uspješnom vatrogasnom danu u Cvetkoviću.

Galerija slika

Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh Vatrogasna mladež i djeca pokazali borbeni duh