°C 18

Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu

06.09.2017.

majai

Proteklog vikenda na području Općine Žumberak održana je međunarodna vatrogasna vježba „Žumberak 2017“ koja je uključila 5 vatrogasnih društava i to DVD Petričko Selo, DVD Kostanjevac, DVD Gornja Vas te goste iz Slovenije PGD Kostanjevica na Krki i PGD Prekopa, s ukupno 40 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila.

Vježba je tradicionalnog karaktera, a održava se svake godine naizmjenično na području Republike Hrvatske ili Republike Slovenije. Rezultat je to dugogodišnje suradnje i prijateljstva DVD Petričko Selo i PGD Kostanjevica na Krki i PGD Prekopa.


Ove godine domaćin je bilo DVD Petričko Selo, a sama vježba izvedena je na području između istoimenog sela i sela Gornja Vas.
Sudionike vježbe prigodnim govorom pozdravio je načelnik općine Žumberak, gospodin Zdenko Šiljak koji je u svojoj pozdravnoj riječi naglasio važnost prekogranične suradnje vatrogasaca i podršku koju tome daje općina Žumberak.

Galerija slika

Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu Uspješna vatrogasna vježba u Petričkom Selu