°C 5

Uskoro Samoborski proljetni sajam

09.03.2018.

Redakcija

Na Trgu kralja Tomislava u dane vikenda 24. i 25. ožujka održat će se 14. Samoborski proljetni sajam. Svečano otvorenje bit će u subotu, 24.ožujka s početkom u 10 sati. Na sajmu će se predstaviti etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira.

Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se kristalobrusači, lončari, kovači, remenari i užari, medičari i dr., ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

U večernjim satima, u subotu možete posjetiti 31. po redu Samoborsku salamijadu u Sportskoj dvorani Samobor.

Sajam će, kao i svake godine biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, a u nedjelju, 25. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

Drugu godinu zaredom organizira se Dječji proljetni kutak na Trgu Matice hrvatske, gdje će u subotu od 10 do 13 sati svoje proizvode izložiti samoborski vrtići i osnovne škole, a tijekom cijelog vikenda djeca će uživati u radionicama i zekalicama, uz pregršt iznenađenja.

Ljubitelji dobre glazbe uživat će u koncertu Porinom nagrađenih Singrlica kojima će se na samoborskom Trgu pridružiti Neno Belan pa će nedjeljno poslijepodne obilovati dobrom glazbom.

Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

Detaljne informacije i program nalaze se ovdje.  

 

Galerija slika

Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam Uskoro Samoborski proljetni sajam