°C 13

Uskoro 7. foto safari Ivanić-Grada: Šest kilometara uz Lonju kroz Žuticu

11.04.2019.

Romana Šimek

Planinarsko društvo Društvo prijatelja prirode i  portal Volim Ivanić u suradnji s suorganizatorima: Hrvatskim šumama - UŠP Zagreb – Šumarijom Novoselec, Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije,Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada, Gradom Ivanić-Gradom, Vatrogasnom zajednicom Grada Ivanić-Grada organizira 7. foto safari "Čudesna šuma Žutica 2019."

Svrha aktivnosti je promicanje važnosti zaštite poplavnog područja šume Žutice kao područja bogate biološke raznolikosti te unapređivanje i podizanje razine obrazovanja i svijest javnosti o vrijednostima ovog područja. Žutica je dio Nacionalne ekološke mreže, odnosno Europske ekološke mreže Nature 2000.

-Ovogodišnji foto safari organiziramo početkom mjeseca svibnja kada je život šume na vrhuncu svoje bujne proljetne ljepote. Osmislili smo za vas pješačku rutu u dužini od 6 kilometara koja prati prirodni tok rijeke Lonje kroz šumu Žuticu od Carovog boka preko Žutog brijega do lugarnice Pleso, koja povezuje mnoga zanimljiva staništa bogate flore i faune kao što je grad lisica, stoljetno stanište nizinske bukve (koja je rijetkost u Žutici), naselje dabrova… prijelaz preko brvi biti će još jedna od vještina koju ćete savladati kako bi prošli predjelima dostupnim samo iskusnim poznavateljima  šume Žutice- kažu iz Društva prijatelja prirode.

Prijave na: e-mail: depepe2009@gmail.com ili br. tel.: 091 4975 404  - do nedjelje 28.04.2019., do 19 sati.

Odazivom na foto safari svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da na foto safari pristupa na osobnu odgovornost i sa potrebnom opremom, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana, odluka i uputa vodiča. Vodič ili organizator imaju pravo izmjene programa, obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Svoj najbolji foto uradak (jedan) pošaljite organizatoru na e-adresu depepe2009@gmail.com, koji će biti objavljen na facebook profilu: DPP Ivanić Grad. Tri fotografa čije fotografije tijekom deset dana sakupe najviše „Like“-ova (Sviđa mi se!) biti će bogato darivani prigodnim nagradama.

Program i ostale informacije o foto safariju možete pogledati ovdje.