°C 1

Uokvirena duša opet u Samoboru

06.03.2018.

Redakcija

Povodom međunarodnog dana žena, fotoklub Klik iz Svete Nedelje postavio je izložbu portretne fotografije članica fotokluba Klik „Uokvirena duša“ u prostoru Gradske knjižnice Samobor, Odjel za odrasle. Izložbu čini 30 fotografija 17 autorica, nastalih u sklopu projekta „I ja volim fotografirati“. Izložbu možete pogledati do 11. ožujka.

Fotografije za izložbu odabrala je Nena Rački, koja je 2017. stekla počasno zvanje EFIAP/p (Excellence Fédération Internationale de l’Art Photographique, platinum)!

-Tema je bila zadana i autorice su se, u skladu s vlastitim senzibilitetom, potrudile dati ono najbolje od sebe i pokazati svoj odnos prema osobi koja se nalazi ispred objektiva. Zadatak nimalo lak, jer trebalo je odabrati zanimljivu osobu ili lice, osjetiti njezinu posebnost, odabrati odgovarajući ambijent i odrediti kadar, a fotoaparatom pronaći „ono nešto“ što će dotaknuti promatrača. Tako se među izloženim fotografijama nalaze veseli i iskreni portreti djece, studijski portreti te nekoliko portreta u prirodnom okruženju – napisala je u recenziji izložbe Neda Rački.

Primarni cilj projekta „I ja volim fotografirati“ je edukacija žena i približavanje fotografije kao umjetničkog izražaja, obuhvat što većeg broja građanki fotografskom podukom te osposobljavanjem i omogućivanjem stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina u području fotografije.

- Želja je bila kod nekih razviti ljubav prema fotografiji, kod nekih je povećati a kod nekog je produbiti. Tako smo pokušali pružiti mogućnosti drugačijeg provođenja slobodnog vremena, izražavanja i umjetničkog stvaranja. Ali isto tako cilj (sekundarni) nam je osnaživanje žena, pružanje ženama drugačiju mogućnost da se izraze i okruže s ljudima koji imaju slične ili iste interese- priopćili su iz fotokluba Klik.

(Foto: Fotoklub Klik)

Galerija slika

Uokvirena duša opet u Samoboru