°C 26

U Samoboru 5. dani kratkopričaša

12.09.2017.

majai

U Samoboru će se od 13. do 17. rujna održati peti po redu Dani kratkopričaša.

Kako ispričati kratku priču znaju najbolje "kratkopričaši" koji u Samoboru imaju i svoje Dane. Naime, u organizaciji Gradske knjižnice Samobor već se petu godinu zaredom provodi natječaj za najbolju kratku priču u kojem sudjeluje sve više suvremenih autora koji jednostavno vole upravo to – pričati i pisati priče.

Od velikog broja prijavljenih, u finale je ove godine ušlo 18 priča, a proglašenje najboljih po odabiru stručnog žirija održat će se u četvrtak, 14. rujna, u Gradskoj knjižnici s početkom u 19 sati.

U Sklopu Dana kratkopričaša organizira se i popratni program. U srijedu će se na potezu od kina do kafića Tom održati "mali street art". Ovoga puta priču će crtati Boris Bare (Pimp My Pump) street artist, Dominik Vuković, karikaturist, a crtanju će se pridružiti i samoborski ULUS-ovci!

Nakon večeri proglašenja pobjednika, za petak od 19 sati je najavljeno čitanje priča u kafiću "Tom". Priče će čitati Andrija Škare, a bend "U pol devet kod Sabe" začinit će večer svojom svirkom. Dođite.