°C 16

U Jaski Svjetski dan darivatelja krvi

12.06.2018.

Vana Pocrnjić

Svake godine zemlje diljem svijeta 14. lipnja obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Obilježavanjem toga dana namjera je podići svijesti građana o potrebi za sigurnom krvi i krvnim pripravcima zahvaljujući dobrovoljnim davateljima krvi. 

Tema ovogodišnje kampanje je darivanje krvi kao djelo solidarnosti. Ističe temeljne ljudske vrijednosti altruizma, poštovanja, suosjećanja i ljubaznosti koje naglašavaju i omogućavaju dobrovoljne, neplaćene sustave dobrovoljnog davanja krvi. 

Cilj kampanje je istaknuti priče o ljudima čiji su životi spašeni darovanjem krvi, kao način poticanja redovitih darivatelja krvi da nastave davati krv, ali i motivirati ljude koji do sada nikada nisu davali krv da je počnu davati, a posebno mladi ljudi.

-Ovom prigodom Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko će organizirati za sve naše sugrađane u četvrtka, 14. lipnja na Strossmayerovom trgu aktivnosti mjerenja šećera i krvnog tlaka u vremenu od 8:30 do 11 sati. Pozivamo sve sugrađane da dođu i prekontroliraju svoje zdravlje, a svim našim darivateljima krvi se zahvaljujemo na trudu, uloženom vremenu i velikom srcu i čestitamo im njihov veliki dan- kazala je ravnateljica GDCK-a Jastrebarsko, Dunja Vlašić.

(Foto: Arhiva)