°C 14

Treći glazbeni festival Johannesburg Fest

14.09.2017.

Igor

Treću godinu zaredom, u Ivanić-Gradu će se ove subote održati Johannesburg Fest kojeg organizira Udruga Veselje. I ove je godine festival lociran u napuštenom bazenu Sportskog parka Zelenjak, a ulaz na sva subotnja događanja u potpunosti je besplatan.

Cilj festivala je promicanje alternativne glazbene scene i kulture općenito. Idejno je festival ove godine zamišljen kroz dvije linije: nepravilnu (išaranu) i ravnu. Nepravilna linija predstavlja jazz jer je on sam po sebi nepredvidiv. Ta je linija začinjena igrom boja, zanimljivim grafitima i izložbama te improvizacijom kao osnovicom jazz glazbenog pravca. Ravna linija podrazumijeva vizualni sadržaj festivala odnosno animacije te izražavanje kroz elektronsku glazbu koja je sama po sebi repetitivna.

Sa sadržajima se započinje već u 12 sati u obliku chill/hangout/opuštenog druženja za vrijeme kojeg se može uživati u radovima studenata Akademije likovnih umjetnosti (slike i kipovi) te glazbenoj selekciji DJ sekcije Udruge Veselje.

Večernji program započinje u 20 sati, nastupima bendova i DJ-a. Koncerti su popraćeni animacijama i vizualnim sadržajem koji će se prenositi preko dva platna i osam monitora.