°C 22

Tijekom vikenda za Milu prikupljeno 1,65 milijuna kuna!

01.04.2019.

Vana Pocrnjić

Proteklih nekoliko dana pokrenuta je humanitarna akciju za djevojčicu Milu (2) iz Rijeke koja se već godinu dana bori s leukemijom, a kako bi potpuno ozdravila potrebna joj je naša pomoć kako bi se potpuno izliječila u Americi!

Cijela Hrvatska se zaista uključila u akciju, još prošlog tjedna kada je otac djevojčice Marin Rončević putem Facebook statusa zamolio sve ljude dobre volje da mu pomognu sakupiti novac za liječenje njegove malene djevojčice.

Dragi rođaci i prijatelji,

ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa kćer. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7). U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja su vrtoglavi, procjenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Točan iznos kroz dan dva, čekamo)

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Unaprijed zahvaljujemo i molimo dijelite post dalje ❤️

P.S. za svaki trošak će biti vođena evidencija dostupna na uvid. Za Miline nalaze sa cjelovitom dijagnozom i planom liječenja javite se Martina First u inbox. Šogorica hvala <3 “, napisao je.

Za liječenje je potrebno oko 2,7 milijuna dolara, a čitava Hrvatska nije mogla ostati imuna na ovakvu priču. Prošlog petka na račun oca Marina uplaćeno je 8 milijuna kuna, a onda su roditelji zatražili i pomoć Zaklade Nora Šitum, te je za vikend na račun zaklade uplaćeno još dodatnih 1,65 milijuna kuna.-S njenim smo roditeljima u komunikaciji posljednja dva dana i zamolili su nas da organiziramo humanitarnu akciju za Milu. Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda akcija je službeno prijavljena i dobila je svoju oznaku i broj u najkraćem mogućem roku.
Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun kojeg možete vidjeti na slici. Znamo da živimo u državi s tisuću problema, nelogičnosti i poteškoća, ali zato imamo nešto što nitko drugi nema, a to je jedinstvo i empatija da pomognemo osobama u nevolji! Pogotovo kad je u pitanju život djeteta. Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo! Danas čudo treba naša Mila! Cifra koja je potrebna za nastavak njenog liječenja u Americi je 2,2 milijuna dolara. Ali nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo!!! Hvala vam svima ❤️ #svizamilu- poručili sz na FB stranici Zaklada Nora Šitum.


Još uvijek ima vremena, pa ovim putem molimo sve ljude dobre volje da pomognu djevojčici koja je pravi borac <3 u 12 sati na konferenciji za novinare znati će se koliko je novca prikupljeno!

Ukoliko i Vi želite pomoći, novac možete uplatiti na račun:

HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.

 

Uplatu možete izvršiti i na račun Zaklade Nore Šitum: Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

 

Galerija slika

Tijekom vikenda za Milu prikupljeno 1,65 milijuna kuna!