°C -3

Svibanj u Zelini

09.05.2018.

Redakcija

Početkom mjeseca svibnja u Svetom Ivanu Zelini počela su društvena i kulturna događanja pod nazivom „Svibanj u Zelini.“

Održano je nekoliko događanja kao što su natjecanje u lovu na šarana, prvomajski dječji nogometni turnir, Dani smijeha čeških komedija, a prošle subote otvorena je ribolovna sezona.

Ovog petka, 11. svibnja u dvorani Kraluš održat će se festival Udruge mladih Zelina a gost će im biti Davor Rostuhar koji će predstaviti svoj film o osvajanju Antarktike. U organizaciji otvorenog pučkog učilišta Sveti Ivan Zelina za sve one koje zanima umjetnost, moći ćete uživati u Likovnoj koloniji povodom 50. IVKH-a gdje će se slikati vinskom tehnikom- vinorelom od 11. do 13. svibnja u OPG-u Hrupec.

U nedjelju, 13. svibnja u dvorani Kraluš prikazat će se baletna projekcija u izvedbi ansambla moskovskog Boljšoj teatra „Giselle“, a projekciju svi zainteresirani mogu pogledati u pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina.U organizaciji dobrovoljnog vatrogasnog društva Helena 20. svibnja, u nedjelju će se održat Gulašijda Sv. Helene.

U dvorani Kraluš 24. svibnja možete pogledati kazališnu predstavu u izvedbi ansambla HNK-a Varaždin „Bogi Ivač znova“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

U sportskom rekreacijskom centru Bazeni, od 25. do 27. svibnja održati će se Moto susret u organizaciji Motto i off road kluba Sveti Ivan Zelina.

Dok na Trgu Ante Starčevića 26. svibnja možete pogledati kako izgleda Viteške borbe i pripreme za viteške turnire.

A krajem svibnja, točnije 25. i 26-og u dvorani Kraluš možete pogledati koncert komornog ansambla „Croazzola Concertante“ i u 37. Recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić.“

(Foto: Grad Sveti Ivan Zelina)